Barbara Duchateau MSc

Barbara Duchateau MSc

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij fysiotherapie Mierlo.

In 2006 heb ik de opleiding algemene fysiotherapie afgerond en ben daarna de opleiding Manuele therapie (SOMT) gaan volgen die ik in 2011 heb afgerond. Daarom behandel ik voornamelijk patiënten met manuele therapie. Ik heb affiniteit met orthopedische problematiek zoals nek-schouder en rug-bekkenklachten en tevens problemen van het bewegingsapparaat bij kinderen.

Wat ik belangrijk vind is een vertrouwensband met de patiënt op te bouwen zodat we samen kunnen werken aan het herstel en revalidatie. Vaak zit de bron van de klacht niet alleen op de locatie van de pijn, maar functioneert er elders in de keten iets minder goed waardoor andere structuren overbelast kunnen raken. Daarom vind ik het kunnen onderbouwen van mijn therapie door mijn medische kennis en de omstandigheden waarin de patiënt zich bevindt belangrijk.

Om mijn kennis en kunde up-to-date te houden volg ik diverse cursussen en ben ik aangesloten bij het Rugnetwerk Zuidoost Nederland. Op deze manier kan ik de beste zorg bieden om samen met de patiënt het optimale behandelresultaat te bereiken.

Opleidingen/Certificaten:

• Fysiotherapie 2006
• Manuele therapie (SOMT) 2011
• BHV
• Medische training, hartrevalidatie, knie- en schouderrevalidatie
• Medical taping concept